Οι 31 πιο ισχυρές πέτρες και κρύσταλλοι των Τσάκρα και πώς να τους...

Οι 31 πιο ισχυρές πέτρες και κρύσταλλοι των Τσάκρα και πώς να τους... Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι των τσάκρα είναι ειδικοί κρύσταλλοι των οποίων οι ενεργειακές θεραπευτικές ιδιότητες είναι ειδικά στοχευόμενες στις συχνότητες των πεδίων των τσάκρα.

Τοποθέτηση πετρών τσάκρα: καλλιεργώντας την ροή της ενέργειας από το κεφάλι προς τα άκρα


Όπως πιστεύω πως θα δείτε μέχρι το τέλος του άρθρου, η ικανότητα των κρυστάλλων τσάκρα και των πολύτιμων λίθων να εναρμονίζουν και να ισορροπούν το σώμα ενώ χαλαρώνουν το μυαλό και ενεργοποιούν το δυναμικό του πνεύματος είναι ένα θαυματουργό δώρο της φύσης. Θα έχετε ένα οπλοστάσιο φυσικά όμορφο και εργαλεία αποκατάστασης στην διάθεση σας την επόμενη φορά που θα νιώσετε εξουθενωμένοι, καταπιεσμένοι ή ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. (Μιλάμε για ένα δώρο που συνεχώς μας δίνει! )

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να σας συστήσω σε μια άλλη τελετουργία, στην τοποθέτηση των πετρών τσάκρα, που εξασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πρακτική συμπεριλαμβάνει την τοποθέτηση των πετρών σε σημεία του σώματος που αντιστοιχούν στα τσάκρα ή στα ενεργειακά κέντρα. Αυτό είναι γνωστό ως «καθαρισμός των τσάκρα» ή «άνοιγμα των τσάκρα» ή «ισορρόπηση των τσάκρα». Η ισορρόπηση των τσάκρα μέσω της τοποθέτησης των πετρών όχι μόνο κρατά και το αίμα και την ενέργεια στο να ρέει σε όλο το σώμα, αλλά επίσης εμπλουτίζει το σώμα με την ενέργεια των πολύτιμων λίθων, υποστηρίζοντας την φυσική διαδικασία θεραπείας. Η πρακτική έρχεται σε εμάς σήμερα μέσω των διδασκαλιών από τα κείμενα των ινδικών vedic που γράφτηκαν πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, οι θεραπευτές τοποθετούν τους κρυστάλλους τσάκρα για να απελευθερώσουν το άγχος, ιδιαίτερα σε περιόδους αλλαγής, για να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, για οξυμένη συγκέντρωση, για την βοήθεια της δημιουργικής και προσωπικής ανάπτυξης και για να προωθήσουν την εσωτερική αρμονία και ισορροπία.

Βίωσα την δύναμη της θεραπείας των κρυστάλλων μέσω της τοποθέτησης των πετρών τσάκρα λίγο αφού έχασα τον πατέρα μου ξαφνικά το 2011. Ένιωσα να απομακρύνομαι από το κέντρο και από την ισορροπία μου. Η ενέργεια τσάκρα της καρδιάς μου ήταν χαμηλή, που αρχικά το αισθάνθηκα λογικό. Αυτό που δεν συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή είναι ότι όταν μια ή περισσότερες ενέργειες των τσάκρα μειώνονται, μπορούν να επηρεαστούν όλες οι πτυχές της ζωής σας, από την ροή των σκέψεων και των ιδεών μέχρι τις σχέσεις, την υγεία και την πνευματική σύνδεση. Είχα οικειότητα με την ισορρόπηση των τσάκρα από την själ facial που επιζητά την γενική ευθυγράμμιση της ενέργειας του σώματος ως μέρος της θεραπείας. Κατά την διάρκεια της, πάντα ανταποκρινόμουν περισσότερο στον ροζ χαλαζία που τοποθετούνταν στο τσάκρα της καρδιάς μου.

Αφού έχασα τον πατέρα μου, βρήκα τον εαυτό μου να σκέφτεται το τσάκρα της καρδιάς μου ολοένα και περισσότερο.

Ένα απόγευμα, βρήκα μια ήσυχη στιγμή για τον εαυτό μου. Αφού έθεσα την πρόθεση μου, «σε παρακαλώ, επέτρεψε στην καρδιά μου να ανοίξει,» το οποίο επανέλαβα αρκετές φορές κάθισα και τοποθέτησα ροζ χαλαζία και πράσινο μαλαχίτη στο τσάκρα της καρδιάς μου. Οραματίστηκα την καρδιά μου να επεκτείνεται, να έχει χώρο για αγάπη και αποδοχή. Καθώς τον άφησα, ένιωσα ένα μικρό αλλά ισχυρό κύμα ενέργειας γύρω από την καρδιά μου από τον κρύσταλλο που με κάλυπτε με ζεστασιά καθώς επεκτεινόταν προς τα έξω όπως οι ακτίνες του ήλιου. Στη συνέχεια, ένιωσα γαλήνη και το βάρος στην καρδιά μου διαλύθηκε.

Ο πόνος και η θλίψη που με καταβρόχθιζαν από την πρώτη στιγμή που ο μπαμπάς μου διαγνώστηκε με καρκίνο μαλάκωσαν την λαβή που είχαν κάνει στην καρδιά μου έτσι ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω να θεραπεύομαι. Ένιωσα έτοιμη να δεσμευτώ με τον κόσμο ξανά, να εξερευνήσω καινούργιες ιδέες και μέρη και να επιστρέψω στην ζωή αγαπώντας ολοκληρωτικά άνευ όρων.

Όπως σε κάθε επιτυχημένη θεραπεία ή άνοιγμα, το να έχεις τα σωστά εργαλεία είναι το κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση οι κρύσταλλοι των τσάκρα και οι πολύτιμοι λίθοι είναι τα κλειδιά για το βασίλειο. Και η τοποθέτηση των πετρών τσάκρα δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη: απλώς τοποθετείτε έναν ή περισσότερους από τις 7 πέτρες των τσάκρα ή τους κρυστάλλους , χρώματος που αντιστοιχούν σε ένα από τα 7 σημεία τσάκρα, πάνω ή κοντά στο σημείο, μετά αφήστε τους εκεί για ένα χρονικό διάστημα για να σας βοηθήσουν να ανοίξετε τα τσάκρα. Μην αφήσετε την απλότητα της πρακτικής να σας ξεγελάσει: βρίσκω την χρήση των θεραπευτικών κρυστάλλων πολύ αποτελεσματική για την μετακίνηση της στάσιμης ενέργειας. Αν δεν βιώσετε κίνηση, μικρές καθαρές κορυφές χαλαζία τοποθετημένες στρατηγικά γύρω από το σώμα σας μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενέργειας μιας άλλης πέτρας.

Ίσως, όπως κι εγώ, να νιώσετε τα τσάκρα σας να ανοίγουν μετά από έναν καθαρισμό. Αν όχι, συνεχίστε. Η μετακίνηση της ενέργειας που ήταν στάσιμη για μήνες ακόμα και για χρόνια είναι μια διαδικασία, μια πρακτική που χτίζεται αργά. Όπως με την άσκηση, πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους των τσάκρα για να δείτε και να νιώσετε τις αλλαγές στην ροή της ενέργειας, η οποία μπορεί κάποιες φορές να είναι μικρή.

Πόση ώρα θα πρέπει να αφιερώσετε για την εκτέλεση και την τοποθέτηση των πετρών τσάκρα που περιγράφονται σε αυτό το κεφάλαιο; Προτείνω τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά, παρόλο που το να τους αφήσετε παραπάνω είναι εντάξει. Αν νιώσετε άβολα σε οποιοδήποτε σημείο αφαιρέστε την πέτρα, καθαρίστε την και προσπαθήστε ξανά μια άλλη φορά. Μετά την πρώτη εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα αρχίσετε αργά τοποθετώντας μόνο έναν κρύσταλλο κάθε μέρα στο αντίστοιχο σημείο τσάκρα, στοχεύστε για 3 καθαρισμούς την εβδομάδα. Θυμηθείτε, η εκκαθάριση του υπολείμματος της φυσικής, συναισθηματικής, ψυχικής και πνευματικής ανισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε θετικές προσωπικές, επαγγελματικές και πνευματικές ευκαιρίες, οπότε ο χρόνος που επενδύετε στον εαυτό σας μπορεί να αποφέρει πολύτιμα μερίσματα.

Κρύσταλλοι και πέτρες για τα 7 τσάκρα


Κάθε τσάκρα είναι συνδεδεμένο με μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο σώμα, με ένα συγκεκριμένο χρώμα κάθε τσάκρα επίσης έχει τον δικό του συγκεκριμένο ρόλο για την άριστη υγεία και ευεξία.



Κάθε τσάκρα έχει την αντίστοιχη πέτρα και κρύσταλλο του για θεραπευτική χρήση.

Ρίζα ή τσάκρα της βάσης


Σχέση: αντιπροσωπεύει το πάθος και το αίσθημα της γείωσης

Χρώμα: κόκκινο

Τοποθεσία: στη βάση της σπονδυλικής στήλης

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι ή ότι δεν μπορείτε να κινητοποιηθείτε, έχετε πόνους στην μέση ή στα πόδια ή διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ότι βρίσκεστε σε μια «κατάσταση επιβίωσης.»

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε «σαν το σπίτι σας» μέσα στο σώμα σας, ενδυναμωμένοι και γεμάτοι ζωή.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν κόκκινο κρύσταλλο τσάκρα ανάμεσα στους μηρούς κοντά στην βουβωνική χώρα και σκεφτείτε το κόκκινο χρώμα- ζεστασιά, το θεμέλιο σας, τον πυρήνα σας, την οικογένεια σας ή το πάθος σας.

Πέτρες τσάκρα: κόκκινος ίασπις, ρουμπίνι και αιματίτης

Το τσάκρα του ιερού κέντρου


Σχέση: αντιπροσωπεύει την δημιουργικότητα και την ικανότητα να αποδέχεστε τους άλλους

Χρώμα: πορτοκαλί

Τοποθεσία: 5 εκατοστά κάτω από τον αφαλό

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε μπερδεμένοι, υπερβολικά εξαρτημένοι από τους άλλους, απογοητευμένοι ή ότι δεν έχετε κίνητρο και ίσως έχετε κάποιο πρήξιμο ή χαμηλό επίπεδο στις ορμόνες

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε ευέλικτοι και στο σώμα και στο μυαλό, δημιουργικοί, παιχνιδιάρικοι και ανοιχτοί.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια πορτοκαλί θεραπευτική πέτρα πάνω από το πυελικό οστό, σκεφτείτε το πορτοκαλί χρώμα και τον εαυτό σας ως ένα δημιουργικό ον.

Πέτρα τσάκρα: καρνεόλη, σκούρα ή καφέ κιτρίνη, πορτοκαλί αβεντουρίνης, πορτοκαλί ασβεστίτης και μαργαριτάρι χαλαζία

Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος


Σχέση: αντιπροσωπεύει την διανόηση και το πώς βλέπετε τον εαυτό σας στον κόσμο

Χρώμα: κίτρινο

Τοποθεσία: άνω κοιλιακή χώρα

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε ότι ελέγχεστε, φοβάστε, έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αδυνατείτε στο να βιώσετε συναισθήματα. Ίσως έχετε πεπτικά προβλήματα.

Όταν είναι ανοιχτό: θα απελευθερώσετε την ανάγκη για έλεγχο και θα είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, προτάσεις, συναισθήματα, στην ευτυχία και στην χαρά. Ίσως να έχετε ισχυρή πέψη.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν κίτρινο κρύσταλλο 5 εκατοστά πάνω από τον αφαλό, σκεφτείτε το κίτρινο χρώμα ή μια ηλιόλουστη μέρα, σκεφτείτε το κέντρο ενέργειας σας και την ικανότητα σας να εκδηλώνεστε.

Πέτρες τσάκρα: κιτρίνη, κεχριμπάρι

Τσάκρα της καρδιάς


Σχέση: αντιπροσωπεύει την ικανότητα σας να αγαπάτε χωρίς όρους και να αποδέχεστε τους άλλους

Χρώμα: πράσινο

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αγχωμένοι, ζηλιάρηδες ή πικροί και μπορεί να έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό ή χαμηλό καρδιακό ρυθμό ή θρόμβους ή κύστες στο στήθος σας.

Όταν είναι ανοιχτό: νιώθετε πιο χαλαροί, αποδέχεστε πιο εύκολα, ανοίγεστε σε νέες σχέσεις και μπορείτε να διατηρήσετε ισορροπημένες σχέσεις. Νιώθετε αγάπη και συγχώρεση.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια πράσινη ή μια ροζ θεραπευτική πέτρα στο στέρνο, σκεφτείτε τα χρώματα πράσινο και ροζ, σκεφτείτε την χαλάρωση, την επιδιόρθωση, ότι ανοίγει η καρδιά σας (ο ροζ χαλαζίας είναι γνωστός για την καλλιέργεια και την επιδιόρθωση των συναισθηματικών κέντρων της καρδιάς. Σκεφτείτε πως το πράσινο καλλιεργεί και επιδιορθώνει την καρδιά). Αφήστε κάθε θυμό να φύγει.

Πέτρες τσάκρα: για το πράσινο: μαλαχίτης, πράσινος τουρμαλίνης, πράσινος βρυοαχάτης, σμαράγδι και αβεντουρίνης. Για ροζ: ροζ χαλαζίας, ροδοχρωσίτης και ροζ τουρμαλίνης ή και για πράσινο και για ροζ: τουρμαλίνης καρπούζι

Το τσάκρα του λαιμού


Σχέση: αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και την αυτό-έκφραση

Χρώμα: μπλε

Τοποθεσία: λαιμός

Όταν είναι χαμηλό: ίσως νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας με θετικό τρόπο ή ότι χάνετε τα λόγια σας, τραύλισμα, αίσθημα απομόνωσης ή ότι παρεξηγείστε, πονόλαιμο, σφιχτό σαγόνι ή στραβολαίμιασμα.

Όταν είναι ανοιχτό: νιώθετε πιο εκφραστικοί, επικοινωνιακοί και αληθινοί στον εαυτό σας και ίσως έχετε πιο υγιές στόμα, ούλα, δόντια και ρινικές οδούς.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν μπλε κρύσταλλο στον λάρυγγα, σκεφτείτε το μπλε χρώμα, σκεφτείτε την καθαρή επικοινωνία, τον θετικό λόγο και την δύναμη των λέξεων.

Πέτρες τσάκρα: μπλε ζαφείρι, σοδαλίτης, lapis lazuli, ακουμαρίνης και αχάτης

Τσάκρα του τρίτου ματιού ή του μετώπου


Σχέση: αντιπροσωπεύει την κατανόηση και την ικανότητα σας να συγκεντρώνεστε και να βλέπετε την μεγάλη εικόνα

Χρώμα: λουλακί

Τοποθεσία: ανάμεσα στα μάτια στο μέτωπο

Όταν είναι χαμηλό: δεν σκέφτεστε καθαρά, υπερδραστήριο μυαλό, στραβολαίμιασμα ή ακαμψία.

Όταν είναι ανοιχτό: θα έχετε καθαρότερο μυαλό, βελτιωμένη ικανότητα στο να λύνετε προβλήματα, καλύτερη διαίσθηση και την ικανότητα να κατανοείτε και να συγκεντρώνεστε

Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια μωβ πέτρα ανάμεσα στα φρύδια (το τρίτο μάτι είναι ένα κατευναστικό σημείο), σκεφτείτε το μωβ χρώμα και συγκεντρωθείτε στην διαίσθηση σας και στην διαύγεια.

Το τσάκρα του στέμματος


Σχέση: αντιπροσωπεύει την Θεία έμπνευση

Χρώμα: βιολετί

Τοποθεσία: στην κορυφή του κεφαλιού

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αδέξιοι, ασυντόνιστοι, ότι δεν έχετε έμπνευση, πως δεν βρίσκεστε σε αρμονία, αβέβαιοι για το ποιοι είστε και γιατί υπάρχετε ή άκαμπτοι στην σκέψη σας.

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε πιο ευέλικτοι, θα κατανοήσετε την απόρριψη και την ροή της ζωής, ατάραχοι από τις αποτυχίες και θα έχετε καθαρότερη ικανότητα για να δείτε τα πράγματα όπως είναι.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν καθαρό ή ένα βιολετί κρύσταλλο πάνω στο κεφάλι σας, σκεφτείτε το λευκό φως και την σύνδεση σας με την θειότητα, τον Θεό και /ή το πνεύμα.

Πέτρες τσάκρα: καθαρός χαλαζίας ή ένας ανοιχτόχρωμος αμέθυστος

Kristin Petrovich - Μετάφραση: awakengr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...