Τέσσερις συμβουλές, για να μην αρρωσταίνουμε...

Τέσσερις συμβουλές, για να μην αρρωσταίνουμε... Γράφει ο Δρ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης

Τέσσερις ημέρες. Ναι τόσες ημέρες απαιτούνται για να εισχωρήσουν τα αιφνίδια ψυχοτραυματικά γεγονότα στο υποσυνείδητο και να μας καταστρέψουν. Τι εννοώ όμως αιφνίδια ψυχικά τραύματα ;  Κάτι αναπάντεχο που μας βρίσκει απροετοίμαστους, μας συγκλονίζει τόσο ώστε δεν μπορέσαμε να το χωνέψουμε, λόγω του αιφνιδιασμού που μας προκάλεσε. Είναι η συμπεριφορά της πλήρους υποταγής απέναντι σε υπέρμετρο φόβο. Είναι κατ΄ άλλους η θεωρία ή το δόγμα του φόβου.

Άρα τι πρέπει να κάνουμε ; Η απάντηση έχει δύο σωστές λύσεις. Ας πούμε ότι κάποιος μας στεναχώρησε πολύ τη μέρα που πέρασε. Ή αλλιώς θέλετε να σκεφτούμε ποιος μας έβγαλε πιο βαθιά το μάτι την μέρα που πέρασε; Ποιος δηλαδή μας έκανε το μεγαλύτερο κακό; Ωραία τώρα θα φανταστούμε ότι του απλώνουμε μια τεράστια αγκαλιά και τον βάζουμε μέσα της. (θεωρία της αγάπης) Τι θα γίνει ; (ζάχαρη στο νερό). Μα φυσικά θα εξαφανιστεί.

Δεν θα τον ξανασυναντήσουμε ποτέ πια στον δρόμο μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και αναδρομικά. Γυρίστε κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια πριν. Βρείτε ένα ψυχοτραυματικό γεγονός. Ένα γεγονός που δεν μπορέσατε να το υποβαθμίσετε (θεωρία της υποβάθμισης) μοιράζοντας το με κάποιον άλλο, ή δεν μπορέσαμε να το αγαπήσουμε για να εξαφανιστεί.

Ξέρετε ότι το τυχαίο αυτό γεγονός σας κρατά αλυσοδεμένους σε αυτή τη χρονική περίοδο; Έχετε κρυσταλλωθεί εκεί μαζί του. Σκύψτε από πάνω του. Αγκαλιάστε το. Η δύναμη της αγάπης σας θα το εξαφανίσει.

Ποτέ δεν θα ρωτάτε γιατί. Γιατί εγώ που δουλεύω περισσότερο βγάζω λιγότερα χρήματα, από αυτόν που δουλεύει λιγότερο από μένα. Γιατί να μην είμαι ψηλός και ωραίος; Γιατί να μου συμβεί εμένα αυτό.

Γιατί, γιατί ατέλειωτα γιατί. Από αύριο ότι κακό και να σας συμβεί μη ρωτήσετε ποτέ γιατί. Όταν ρωτάμε γιατί δημιουργούμε ένα πολύ υπερτροφικό εγώ, που θα μας καταστρέψει. Ακόμα κι αν πατήσετε ένα αγκάθι μην ξεχάσετε να του πείτε ευχαριστώ.

Άλλωστε δεν μπορείς να ζητάς την τελειότητα σε ένα κόσμο ατελή. Γι αυτό μην ρωτάς ποτέ γιατί. Όταν δεν ρωτάς ποτέ γιατί στην ουσία κολλάς ένσημα, για την υπόλοιπη ζωή, όχι μόνο τη δική σου αλλά και όσων αγαπάς.

Καθώς περνά η μέρα σου νιώσε ευγνωμοσύνη για όλα τα ωραία πράγματα που βλέπεις, ακούς ή παρατηρείς. Δώσε σημασία στα ασήμαντα και όλα θα γίνονται σημαντικά. Αν καταφέρουμε και γεμίσουμε τη μέρα μας με 2500 like τότε η μέρα μας πέτυχε το στόχο της και εμείς γίναμε αντάξιοι της.

Είναι δύσκολο στην αρχή να βρίσκεις τόσες όμορφες στιγμούλες, μοιάζει με μαραθώνιο αγάπης. Μετά όμως γίνεται αυτόματα. Όπως δεν πρέπει να είσαι τσιγκούνης στα όνειρα σου, έτσι και στην ζωή σου μάθε να ζεις στην αφθονία του ονείρου.

Σημ. Προσέξτε μην χάσουμε το μέτρο. Το μέτρο μας το δίνει η ίδια η φύση. Ας πάρουμε τις μέλισσες . Μαζεύουν το μέλι από τα φυτά στάλα – στάλα. Έτσι και εμείς πρέπει να μαζεύουμε τις στιγμές και όχι να τρώμε όλο το βάζο μονομιάς. Μην λειτουργείς σαν αρπακτικό.

Η κτητικότητα της αφθονίας μας δηλητηριάζει. Αυξάνει την επιθυμία και μειώνει την απόδοση. Αυτό είναι δικό μου. Τίποτα δεν μας ανήκει. Ούτε ακόμα το σώμα μας. Μας φιλοξενεί, του οφείλουμε καλή χρήση. Γιατί αν δεν του κάνουμε καλή χρήση θα μας απαρνηθεί.

Μην δονείστε στην συχνότητα του φόβου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψεύτικο από τον φόβο. Ακόμα ακόμα και η εντύπωση της παρουσίας των άλλων γύρω μας, είναι ψεύτικη, είναι ψευδαίσθηση. Πάντα είμαστε μόνοι μας, μην φοβάστε τη μοναξιά. Κατεβαίνουμε μόνοι μας, όπως και μόνοι μας φεύγουμε. Τι παραπάνω υπάρχει που μπορεί να μας φοβίζει. Βγάλτε το φόβο από τη ζωή σας. Αν φοβάσαι τραβάς το φοβικό αντικείμενο.

Θέλετε να σας πάω και παρακάτω; Ναι, είμαστε αδύναμα μικρά πλασματάκια με ημερομηνία λήξεως. Αν δεν υπήρχαμε εμείς οι θνητοί άνθρωποι δεν θα υπήρχε το μέτρο για την Θεϊκή αθανασία.

Ακόμα και οι άγιες μορφές, ή οι ανώτερες μορφές πνεύματος δεν θα είχαν αξία αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι. Η Γη που τώρα εμείς βιώνουμε είναι το μέσον για να πάρει αξία όλο το στερέωμα. Είμαστε οι πιο αδύνατοι απ΄ όλο το σύμπαν, μα μόνο με εμάς το σύμπαν παίρνει αξία. Μόνο μέσα από εμάς τους ασήμαντους γίνονται όλοι οι άλλοι σημαντικοί. Εμείς κάνουμε την διαφορά. Εμείς παρά το βάρος της σκιάς μας δίνουμε αξία στο φως.

Βγάλε την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου, η ομορφιά σου είναι η μοναδικότητα σου. Πάψε να είσαι αντίγραφο. Λάτρεψε τα στραβά σου δόντια, τα λίγα σου μαλλιά τις μικρές ρυτίδες στις άκρες των ματιών. Ότι σου λείπει δεν σημαίνει έλλειψη αλλά ότι δεν το χρειάζεσαι, γι΄ αυτό και δεν το έχεις.

Δεν σου χρειάζεται ένα ύψος 2 μέτρα γιατί μπορείς και χωρίς αυτό. Μην λυπάσαι τους αδύνατους, γιατί οι ίδιοι το θέλησαν να είναι αδύνατοι. Να συμπάσχεις μαζί τους αλλά δίχως λύπη. Η εκκλησία μας λέει δίχως φόβο και πάθος. Αν τους λυπάσαι τους δίνεις μια και κατρακυλάνε και πιο βαθιά.

Φυσικοί νόμοι. Σε κάθε διάσταση υπάρχουν και νόμοι που δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Στην γήινη 3η διάσταση για παράδειγμα υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας. Δεν μπορούμε να τον ξεπεράσουμε. Στην 4η διάσταση υπάρχουν άλλοι νόμοι. Ο βασικός είναι η αγάπη και βέβαια εξυπακούεται κάθε οντότητα περιβάλλεται από μία φυσαλίδα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεπεράσει τα όρια της εκάστοτε φυσαλίδας. Δεν έχουμε την δυνατότητα να μπούμε στα όρια που κινείται ο άλλος αν δεν μας δώσει εκείνος το δικαίωμα. Αν τα παραβιάσουμε τότε το τίμημα θα είναι βαρύ. Είναι σαν του νόμους του κάρμα. Έπειτα εκεί δεν υπάρχει πέπλο.

Ότι σκεφτόμαστε είναι φανερό ακόμα κι αν δεν το λέμε. Αυτή είναι η μετεξέλιξη μας αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να την περπατήσουμε. Γιατί θα μου πείτε ; Μα γιατί δεν αντέχουμε το πολύ φως. Τα σώματα μας θα καούν στο άπλετο φως μεμιάς. Πρέπει να ανεβάσουμε συχνότητες εδώ στον εκπαιδευτικό αυτόν πλανήτη.

Η Γη είναι μια σχολή οδηγών. Μάθε λοιπόν να υποστηρίζεις την επιλογή του άλλου. Μην μπαίνεις στην φυσαλίδα του αν δεν πάρεις την άδεια του. Είναι ο νόμος της φύσης του ανώτερου επιπέδου. Πως έχουμε εμείς νόμους όπως η βαρύτητα. Έτσι στο επίπεδο το πνευματικό υπάρχει ο νόμος του προσωπικού χώρου.

Γι' αυτό είμαστε άτρωτοι ο χώρος μας προστατεύεται από τις ανώτερες μορφές, τους προστάτες μας. Κάποια άλλη φορά θα μιλήσουμε εκτενέστερα για τα χρώματα της φυσαλίδας. Όπως για το πως φαίνεται η φυσαλίδα κάποιου που έχει φύγει από μέσα της ή πρόκειται να φύγει λόγω ανίατης νόσου. Κάθε ένας από μας ζει στην φυσαλίδα του.

Κάθε φυσαλίδα έχει και άλλο χρώμα. Ο αδύναμος ή αλλιώς ο μη συντονισμένος με το γήινο σώμα του προτιμά φυσαλίδες σκουρόχρωμες, με μουντά χρώματα. Ο υγιής φυσαλίδες με έντονα ηλεκτρίκ χρώματα.

Ναι δεν είσαι αθάνατος, αλλά αν το ήθελες θα ήσουν. Εξαρτάται από την δύναμη που το ζητάς. Αν η δίψα σου για ζωή , αν το ζητάς όπως τον αέρα που αναπνέεις τόσο έντονα και δυνατά θα το έχεις. Ονειρέψου την διαφορετικότητα.

Μάθε να ζεις ζωντανά την επιθυμία της σκέψης, τόσο δυνατά που να την ζωντανέψεις. Το μεγαλύτερο όπλο σου είναι το όνειρο. Στον ονειρικό, ή αλλιώς ιδεατό κόσμο δεν λαμβάνεις άμα δεν ζητήσεις. Είναι νόμος, μάθε να ζητάς. Αλλιώς εθελοτυφλούμε. Είναι τόσο μα τόσο απλό. Είναι σαν να λέμε. Κουτσαίνει η κατσίκα από το αυτί ; Ε όχι ποτέ !

Αφήστε το σώμα σας να μιλήσει με την πηγή σας, με το αστέρι σας που βρίσκεται εκεί ψηλά. Γιατί κάπου εκεί είστε. Εδώ κάτω είναι η σκιά σας η προβολή σας. Διώξτε τα σύννεφα και μιλήστε με το δικό σας το αστέρι όπου κι αν είναι, όσο μακριά και βρίσκεται και θα βρείτε ότι θελήσετε …
Πηγή: hypnotherapy4u
Image by Marcel Caram

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...