Τα 10 στοιχεία μιας αδελφής ψυχής

Τα 10 στοιχεία μιας αδελφής ψυχής Carmen Harra

Όπως ο Αμερικανός συγγραφέας Richard Bach είπε «μια αδελφή ψυχή είναι κάποιος που έχει κλειδαριές οι οποίες ταιριάζουν σε όλα μας τα κλειδιά και κλειδιά που ταιριάζουν σε όλες τις κλειδαριές μας. Όταν αισθανόμαστε αρκετά ασφαλείς για να ανοίξουμε τις κλειδαριές μας ο αληθινός εαυτός μας βγαίνει έξω και είμαστε εντελώς ειλικρινείς με το ποιοι είμαστε».

Αδελφές ψυχές. Η επιτομή της αγάπης και της συμβίωσης. Στον γρήγορο ρυθμό του χάους μας που περιέχει όλων των ειδών διαφορετικά άτομα, βρίσκουμε τον εαυτό μας να κινείται σε παραπάνω σχέσεις από όσες θα θέλαμε ώστε να βρούμε αυτό το άτομο που αληθινά μπορεί να ανοίξει όλες τις κλειδαριές μας.

Δεν μπορεί ο καθένας να σας ολοκληρώσει όπως μια αδελφή ψυχή το κάνει. Υπάρχει ένας κόσμος από διαφορές ανάμεσα στην αδελφή ψυχή σας, στο άλλο μισό της καρδιάς σας και στον σύντροφό της ζωής σας- ένα άτομο που στερείται τα στοιχεία για να προσαρμοστεί τέλεια σε εσάς. Η αδελφή ψυχή σας, σας κάνει να αισθάνεστε εξ ολοκλήρου ολόκληροι, θεραπευμένοι και άθικτοι σαν κανένα κομμάτι να μην λείπει από το πάζλ. Ένας σύντροφος από την άλλη μπορεί να είναι σπουδαίος υποστηρικτής και μια μακρόχρονη συντροφιά αλλά περιορίζεται η ικανότητα του στο να εμπλουτίσει το πνεύμα μας.

Οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε στις σχέσεις επειδή «έχουμε εγκατασταθεί» για ένα πλήθος λόγων. Αρχικά, ίσως έχουμε έναν αληθινό υποσυνείδητό φόβο του να μείνουμε μόνοι μας. Και από τη στιγμή που είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να ερωτευτούμε, είναι φυσιολογικό το ότι ζευγαρώνουμε σε αυτό τον κόσμο. Αλλά κάποιες φορές παρατείνουμε αυτό που προοριζόταν να είναι προσωρινό και κατά λάθος το κάνουμε μόνιμο. Υπάρχουν σχέσεις που πρέπει να διαρκέσουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να κλείσουν ένα καρμικό κεφάλαιο στην ζωή και σχέσεις που προορίζονται να αποκτήσουν παιδιά χωρίς απαραίτητα να μείνουμε με τον σύντροφό μας και σχέσεις που απλώς μας συγχύζουν επειδή τα συναισθήματα δεν μας επιτρέπουν να δούμε την προορισμένη πορεία μας.

Έχω δει σε όλη μου την πρακτική ως ψυχολόγος, από ζευγάρια που παντρεύτηκαν τον παιδικό τους έρωτα μέχρι άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης που ακόμα παλεύουν με τα θέματα δέσμευσης. Οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε κάπου ανάμεσα στα δύο άκρα, εννοώντας πως έχουμε βιώσει αρκετές σχέσεις πριν βρούμε το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι το τέλειο ζευγάρι. Αν είστε προσφάτως παντρεμένοι, σε σχέση ή αν σκέφτεστε να κάνετε σχέση με ένα καινούργιο άτομο, είναι κρίσιμο να ξέρετε ποιον ρολό θα παίξει αυτό το άτομο στην ζωή σας. Εν τέλει, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναπόφευκτη ερώτηση που πρέπει να ρωτήσουμε στον εαυτό μας: με αυτό το άτομο με δεσμεύει το πεπρωμένο να μοιραστώ την ζωή μου; Ή καταστάλαξα πολύ γρήγορα με κάποιον που δεν μπορεί να με ολοκληρώσει;

Ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία ανήκετε, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που περιγράφουν ξεκάθαρα τον δεσμό των αδελφών ψυχών. Καθώς συνεχίζετε στην λίστα, σκεφτείτε τον σύντροφό σας ή τον ενδεχόμενο σύντροφό και αξιολογήστε αν συναντά τα κριτήρια της αδελφής ψυχής.

Τα 10 στοιχεία της αδελφής ψυχής


1) Είναι κάτι από μέσα σας. Το να περιγράψετε πως σας κάνει να νιώθετε η αδελφή ψυχή σας είναι δύσκολο. Είναι ένα επίμονο, βαθύ και μακρόχρονο συναίσθημα που δεν μπορούν να το περικλείσουν τα λόγια.

2) Αναδρομές στο παρελθόν. Αν ο σύντροφός σας είναι η αδελφή ψυχή σας υπάρχουν πιθανότητες να ήταν παρών και στις προηγούμενες ζωές σας. Οι αδελφές ψυχές συχνά επιλέγουν να επιστρέψουν μαζί κατά τη διάρκεια της ίδιας ζωής και να ψάξουν τον άλλον έξω στον μεγάλο κόσμο. Ίσως ξαφνικά και εν ολίγοις βιώσετε αναδρομές στο παρελθόν από την αδελφή ψυχή σας. Ίσως νιώσετε ένα αλλόκοτο συναίσθημα déjà vu, σαν να έχει ήδη γίνει η χρονική στιγμή, ίσως πολύ καιρό πριν, ίσως σε διαφορετικό περιβάλλον.

3) Τα βρίσκετε μεταξύ σας. Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον που ο ένας τελειώνει την πρόταση του άλλου; κάποιοι το αιτιολογούν με το ότι περνάτε πολύ ώρα μαζί, αλλά εγώ το αποκαλώ σύνδεση των αδελφών ψυχών. Ίσως το βιώσετε αυτό με τον καλύτερο σας φίλο, με την μητέρα σας αλλά είναι ένα σημάδι που μαρτυρά την αδελφή ψυχή όταν το βιώνετε με τον σύντροφό σας.

4) Ερωτεύεστε τα ελαττώματα του/της.  Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ακόμα και οι σχέσεις των αδελφών ψυχών θα βιώσουν τα ανεβοκατεβάσματα τους. Έτσι, αυτός ο δεσμός θα είναι πιο δύσκολο να σπάσει. Οι αδελφές ψυχές αποδέχονται πιο εύκολα και ακόμα μαθαίνουν ευκολότερα να αγαπούν τις ατέλειες του άλλου. Η σχέση σας είναι πιο πιθανό να είναι ένα ταίριασμα αδελφών ψυχών αν και οι δύο αγαπάτε τον άλλον έτσι όπως ακριβώς είναι, με το να αποδέχεστε και οι δύο τις σπουδαίες και απαίσιες τάσεις που όλοι έχουμε.

5) Είναι έντονη. Η σχέση των αδελφών ψυχών ίσως να είναι πιο έντονη από μια κανονική σχέση και με την κακή και με την καλή έννοια. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ακόμα και κατά τη διάρκεια δύσκολων καιρών επικεντρώνεστε στην επίλυση του προβλήματος και μπορείτε να δείτε πέρα από την κακή στιγμή.

6) Εσείς οι δύο ενάντια στον κόσμο. Οι αδελφές ψυχές συχνά βλέπουν την σχέση τους ως «εμείς εναντίον του κόσμου». Νιώθουν τόσο ενωμένοι μαζί που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να αναλάβουν κάθε άθλο της ζωής, όσο έχουν την αδελφή ψυχή με το μέρος τους. Η σχέση των αδελφών ψυχών βρίσκεται στον συμβιβασμό και στην ενότητα πάνω απ όλα.

7) Είστε ψυχικά άρρηκτα δεμένοι. Οι αδελφές ψυχές συχνά έχουν μια ψυχική σύνδεση παρόμοια με εκείνη των δίδυμων. Ίσως σηκώσουν το τηλέφωνο για να καλέσουν ο ένας τον άλλον την ίδια στιγμή. Παρόλο που η ζωή σας κρατά χωριστά κάποιες φορές, το μυαλό σας θα είναι πάντα συντονισμένο αν έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας.

8) Νιώθετε ασφαλείς και προστατευμένοι. Ανεξάρτητα από το φύλο του συντρόφου σας, αυτός ή αυτή θα πρέπει πάντα να σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και προστατευμένοι. Αυτό σημαίνει πως αν είστε άντρας, ναι η γυναίκα σας πρέπει να σας κάνει να νιώθετε προστατευμένοι! Η αδελφή ψυχή σας θα σας κάνει να νιώθετε λες και έχετε έναν φύλακα άγγελο στο πλευρό σας. Ένα άτομο που παίζει με τις ανασφάλειες σας, συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν είναι η αδελφή ψυχή σας.

9) Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς αυτόν (αυτήν). Η αδελφή ψυχή είναι κάποιος από τον οποίο δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε εύκολα. Είναι κάποιος που χωρίς αυτόν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας, ένα άτομο που πιστεύετε πως αξίζει να επιμείνετε και να παλέψετε γι αυτόν (αυτήν).

10) Κοιτάτε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Οι αδελφές ψυχές έχουν μια τάση να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια όταν μιλάνε περισσότερο από τα συνηθισμένα ζευγάρια. Προέρχεται από μια φυσική βαθιά σύνδεση ανάμεσα τους. Το να κοιτάτε ο ένας τον άλλον στα μάτια όταν μιλάτε υποδηλώνει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και αυτοπεποίθησης.

Αν είστε σχεδιασμένοι να είστε αδελφές ψυχές από το σύμπαν ή δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και έχουν εγκατασταθεί στις δυνάμεις και στις αδυναμίες του άλλου, η απόφαση είναι δική σας. Η ομορφιά της ελεύθερης βούλησης είναι πως μπορείτε να παραμείνετε ή να αλλάξετε οποιαδήποτε σχέση σας. Το να είστε με την αδελφή ψυχή σας είναι ένας από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της ζωής. Και αν αισθάνεστε πως βρήκατε το άλλο μισό της καρδιάς σας, σας εύχομαι ατελείωτες μέρες χαράς και γέλιου και αμέτρητες νύχτες βαθιών αγκαλιών διαλευκαίνοντας τα μυστήρια του σύμπαντος ένα προς ένα.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...